NORDIC CARDIO PARK X ACTIVIO (SVENSKA)

INTERNATIONELLA TRENDER

Under det senaste decenniet har vi i branschen sett en ökning samt spridning av funktionell träning / funktionell kondition / och Funktionella GX-klasser. Oavsett om det är CrossFit liknande träningsklasser, mer mobilitetsbaserade klasser eller till och med Boutiquestudios som öppnar upp och erbjuder en klass designad för att ge en wow-upplevelse. Detta har nu mer än någonsin, blivit en utmaning för de traditionella träningsanläggningarna, som blivit tvugna att hänga med kring alla nya innovationer eller annars potentiellt gå miste om nya medlemmar och marknadsandelar.

KVALITETSSÄKRAR DIN GRUPPTRÄNING OCH ÖKA DINA INTÄKTER

Läser man den senaste 2021-rapporten från IHRSA, så visar en studie över fitness sektorn tydligt att medlemmar gärna betalar mer för en träningsupplevelse och upplevt värde. Träningsupplevelser och upplevt värde kan se olika ut för olika anläggningar – allt från att anställa ”super star personal”, levererans av en förstklassig personlig service, gymdesign till att anläggningen är tydlig med sin USP.

Om man tittar på den ekonomiska delen av ovanstående är den genomsnittliga månadsintäkten för ett gym ca. 51 USD jämfört med 90 USD för ett Boutique-gym, vilket tydligt visar att om du kan leverera ovan, så bör det med största sannolikhet gynna din anläggnings intäkter.

GYM-IN-A-GYM MÖJLIGHETEN

Även om du inte planerar att öppna ett boutiquegym, är ett gångbart alternativ för vanliga klubbar att skapa en “gym-in-a-gym” upplevelse, detta är en trend med tydlig uppgång. Större gymkedjor, inte bara globalt, utan även i Norden har redan börjar skapa sina egna “boutique gym” erbjudanden i det befintliga gymmet. Men om du är en mindre gymoperatör eller ensam gymägare, kan uppgiften med att lägga den tid det tar att skapa ett koncept, utbilda instruktörer etc. vara skrämmande. Som tur är mer så har fler utrustningleverantörer börjar erbjuda paketerade plug and play-lösningar, designade för att hjälpa dig med allt detta.

Om man funderar kring en sådan lösning, så är det skönt att hitta en leverantör som inte bara erbjuder utrustningen samt utbildar instruktörerna, utan också optimerar träningresultaten på deltagande klubbmedlemmar, bl.a genom monitorering och/eller periodiserad träningsplanering av klasser genom pulsmätning. En av dessa lösningar är Nordic Cardio Park från Nordic Fighter och Activio.

NORDIC CARDIO PARK BY ACTIVIO

Nordic Cardio Park är ett HIIT-baserat koncept som använder bl.a ski-ergs, roddmaskiner och motionscyklar från Thor Fitness, med ett extra element genom pulsträning, vilket möjliggör bättre träningresultat, på grund av individuell zonträning. Ett exempel är att två personer med väldigt olika fitnessnivåer nu kan köra samma klass eftersom intensiteten kan anpassas till den enskilda medlemmen snarare än att bara mätas med tid och repetitioner. Detta möjliggör en större träningsupplevelse i gruppmiljö, eftersom klasserna inte behöver delas upp i olika konditionsnivåer, utan alla medlemmar, oavsett deras fysiska fitnesslevel kan uppnå optimal träningseffekt.

UPPLEVELSEN – Vad ger det:

NCP ger dina medlemmar all den träning de behöver på 25-45 minuter. I små grupper om 6-20 personer guidas dom av era professionella instruktörer genom ett högintensivt intervallpass med fokus på både styrka och kondition.

TRÄNINGSFILOSOFI – Hur funkar det:

Träningen i NCP bygger på grundläggande fysiologiska koncept – syreupptagning och kaloriförbränning maximeras med högintensiva intervaller samtidigt som multifunktionella styrkemoment stimulerar styrka och muskeltillväxt.

 

FÖRMÅNER FÖR ÖKAD KLUBBLOJALITET

Förutom den överlägsna träningsupplevelsen, de förbättrade träningresultaten och den ökande motivationsgraden samt det roliga elementet att se hur träningen påverkar kroppen, är ytterligare en USP som både klubbar och medlemmar drar nytta av; möjligheten att kunna köpa personliga pulsbälten och armbandssensorer eller andra wearables i Activios webshop. Dessa fungerar både på anläggningen och med medlemmens egna smartphone. Detta gör att klubben kan skapa ett starkare lojalitetsband mot medlemmarna gentemot klubben, bl.a genom att erbjuda virtuell träning, hemmaträning, mobila utmaningar, samt distribuera veckans träningpass till medlemmar som inte kan komma till anläggningen via Activios mobilapp. En annan fördel för medlemmarna är möjligheten att använda samma pulssensor för den egna utomhusträningen som tex löpning eller cykling, eller annan hemmaträning och virtuell on demand-träning.

MERVÄRDE FÖR FITNESSKLUBBAR

Share this insight

Free webinar

Subscribe now

Kenneth Mose – Motivate your club members to optimize their personal results.

Get your wearable to measure your performance

Go to webshop